„Samsung Galaxy S4“ atmintis iššvaistyta dėl niekam nereikalingų funkcijų

Jei šiandien nusipirktumėte 16 gigabaitų atminties išmanųjį telefoną „iPhone“, jame įdiegta operacinė sistema „iOS 6“ užimtų vos 1 gigabaitą vidinės atminties, o likę 15 gigabaitų būtų skirti jūsų asmeninėms rinkmenoms: muzikai, filmams, aplikacijoms ar kt. Tačiau įsigiję 16 gigabaitų vidinės atminties „Samsung Galaxy S4“ savo asmeninėms rinkmenoms gausite vos 8,49 gigabaito! Kodėl taip yra?

„Samsung“ teigia, jog net pusę vidinės telefono atminties užima operacinė sistema su joje įdiegtomis gamyklinėmis aplikacijomis. Tai reiškia, jog įsigiję 16 gigabaitų „Galaxy S4“ modelį gaunate tik puse tikros atminties savo reikmėms. „Samsung“ suteikia galimybę praplėsti vidinę „Galaxy S4“ atmintį su microSD kortele“, – atšauna Pietų Korėjos kompanijos atstovai.

Vos prieš savaitę visame pasaulyje prekyboje pasirodęs „Galaxy S4“, anot jo kūrėjų, pasižymi išties naudingomis funkcijomis. Viena jų – vaizdo įrašo sustabdymas nukreipus akis nuo ekrano. Kita, ne ką mažiau intriguojanti funkcija yra galimybė gestais valdyti telefoną. Būtent šios funkcijos, kurių nefunkcionavimu jau skundžiasi internautai, užima nemažą dalį vidinės atminties.

„Samsung“ nėra pirma kompanija, kurios produktų vartotojui suteikiama vidinės atminties talpa yra išnaudojama įrenginio sistemos resursams. „Microsoft“ 64 gigabaitų planšetinis kompiuteris „Suface“ vartotojui leidžia naudotis tik 23 gigabaitais, o 8 gigabaitų žaidimų konsolė „Wii U“ – vos 3 gigabaitus.