„Audi“ diegia automobiliuose bekontaktį mokėjimą už stovėjimą

„Audi“ testuoja sistemas, leidžiančias vairuotojui sumokėti už stovėjimą neišlipant iš mašinos. Ateityje ši bekontaktė technologija turėtų tapti komplekso „Audi Connect“ dalimi ir bus prieinama visiems jau 2013 metų pabaigoje.

Šiuo metu belaidžio mokėjimo už stovėjimą eksperimentas vykdomas viename iš „Audi“ miestų Ingolštate, devyniose stovėjimo zonose ir požeminėse aikštelėse. Technologija išbandoma 13 tūkst. automobilių.

Sistema veikia dėl RFID (angl. Radio Frequency Identification; radijo dažnio identifikacija), pritvirtintos vidinėje bet kurio automobilio stiklo pusėje bei automatiniuose terminaluose, kurie stovi prie stovėjimo aikštelių įvažiavimų ir išvažiavimų. Beje, vairuotojams būtina užregistruoti transporto priemonę specialiame tinklalapyje. Jame eksperimento dalyviai gali gauti visą informaciją apie praėjusį mėnesį atliktus mokėjimus už stovėjimą.

„Audi“ teigimu, testuojama paslauga ateityje taps neatskiriama informacinio pramoginio komplekso „Audi Connect“ dalimi. Šiuo metu jame jau veikia „Google Earth“ ir „Google Street View“ paslaugos.