Bagažui saugoti „Airbus“ pasitelks „iPhone“

Kompanija „Airbus“ pristatė lagaminą „Bag2Go“, skirtą keliaujantiems oro linijomis. „Bag2Go“ bus pasitelkiamas siekiant padaryti paprastesnę bagažo pervežimo procedūrą, praneša „Australian Business Traveller“.

Lagamino rankenoje įmontuotos svarstyklės, įdiegtas GPS, antros kartos mobiliųjų tinklų palaikymas ir radijo dažnių identifikatorius (RFID) – taigi savininkas žino bagažo svorį ir kur jis šiuo metu yra.

Lagamino „Bag2Go“ duomenys patenka į to paties pavadinimo programą „Bag2Go“, skirtą „iPhone“. Programa praneša apie bagažo buvimo vietą, taip pat vartotoją informuoja, kada lagaminą atidaro saugumo tarnybos darbuotojai.

„Airbus“ lagaminą „Bag2Go“ sukūrė bendradarbiaudama su ryšio operatoriumi „T-Mobile“ ir vokiečių kompanija „Rimowa“. Lagaminas yra prototipas, kol kas nepradėta jo serinė gamyba. „Bag2Go“ kūrėjai tikisi užsakymų iš oro linijų, kurios norėtų nuomoti lagaminus keleiviams.

„Bag2Go“ išskirtinumas tas, kad elektroniniai komponentai buvimo vietai atsekti įdiegti tiesiai į lagaminą. Panašios paskirties technologijos, tarkim, „Trakdot“, įdiegtos į atskirą įrenginį, kurį keleiviai įsideda į rankinę.