Niujorkas – pirmasis JAV miestas su nuosavu domenu

Kaip pranešė Michael Bloomberg, Niujorkas taps pirmuoju JAV miestu, kuris gaus nuosavą pirmo lygio domeną .nyc. Meras pabrėžė, kad naujas URL leis verslininkams ir paprastiems gyventojams dar tvirčiau pasijusti tikrais niujorkiečiais. Nuosavų tinklalapių su unikaliu domenu zona suteiks galimybę smulkiajam verslui simbolizuoti patikimą ryšį su Niujorku – vienu patraukliausių ir prestižiškiausių miestų pasaulyje.

Yra žinoma, kad vasarį korporacija ICANN (angl. Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), atsakinga už domenų patvirtinimą bei bendros jų struktūros palaikymą, pranešė apie pasiruošimą iki metų pabaigos suteikti šimtus naujų sufiksų, kurie išplės egzistuojantį domenų rinkinį. Prie esamų .com, .net, .org ir kitų bus pridėti tokie specifiniai žodžiai kaip .cadillac, .vegas, .music ir t. t. Be prekių ženklų ir bendro pobūdžio žodžių, ICANN leis naudoti ir tarptautinių terminų bei kitų kalbų žodžius, regionų pavadinimus ir kt. Šis domenų sistemos atnaujinimas bus didžiausias nuo 1980 metų. Beje, bendruomenė jau yra susipainiojusi com adresų jūroje ir reikalauja daugiau domenų vardų struktūros konkretumo.  

Domeną .nyc ICANN patvirtino šių metų gegužę. Vis dėlto registracija naujoje zonoje prasidės metų pabaigoje. Tuo metu bus nustatyta ir .nyc zonos tinklalapių kainos. Beje, kai kurie kiti didieji pasaulio miestai (Londonas, Paryžius ir kt.) taip pat gavo ICANN leidimą gauti nuosavus domenus.