S. Balmeris ruošiasi pranešti apie „Microsoft“ restruktūrizaciją

Kaip teigia „AllThingsD“, korporacijos „Microsoft“ generalinis direktorius Stivas Balmeris (Steve Ballmer) gali pristatyti verslo reorganizavimo planą. Kritikai seniai sako, kad „Microsoft“ gaminių asortimentas per daug platus, todėl būtų išmintinga suteikti departamentams daugiau savarankiškumo arba netgi paversti kai kuriuos iš jų savarankiškomis kompanijomis.

Spėjama, kad reorganizacija bus masinė ir paveiks daugumą korporacijos vadovų. S. Balmeris planą kol kas laiko paslaptyje. Apie jį žino tik keli artimiausi kolegos. Portalo „Fast Company“ ekspertų manymu, restruktūrizacija nulėmė Dono Matriko sprendimą palikti pramoginio „Microsoft“ padalinio prezidento postą.

„Forrester“ analitikai sako, kad dabartinė vidinė „Microsoft“ organizacija trukdo korporacijos plėtrai. Finansiniai rodikliai dažnai tampa pagrindiniai vertinant padalinių vadovų darbą, todėl sunku pasiekti suderintos veiklos, produktų integracijos ir informacijos tarp padalinių keitimosi. Galimas daiktas, kad reorganizacijos metu bus padidintas programoms skirtų priemonių vaidmuo.