Londono miesto taryboje dirbs virtualios administratorės

Londono miesto tarybos priimamasis lankytojams ketina pasiūlyti naują paslaugą – virtualias administratores, praneša „Dvice“. Kaip praneša miesto vadovybė, tai bus interaktyvus aktorės vaizdo įrašas, transliuojamas perregimame ekrane. Kūrėjai kalba apie hologramas, tačiau, kaip teigia „Dvice“, sprendžiant iš pirmųjų fotografijų, iš tikrųjų virtualioji administratorė bus vaizduojama įprastame televizijos skyde.

Kaip praneša „The London Evening Standard“, virtuali administratorė buvo pavadinta  Shanice britų aktorės Shanice Stewart-Jones garbei ir rugpjūčio 21 dieną pradėjo dirbti miesto taryboje . Jai miesto valdžia išleido 12 tūkst. svarų, tačiau tikisi sutaupyti 17 tūkst. svarų, nes nereikės samdyti tikros administratorės.

Tačiau atsiranda nemažai tokios idėjos kritikų, teigiančių, kad virtuali administratorė negali atsakyti į elementarius klausimus. Klausimai, į kuriuos Shanice geba atsakyti, daugiausia susiję su tuo, kur yra vienas ar kitas priimamasis miesto taryboje, tarkim, santuokų ar kūdikių registravimo.

Kaip lankytojus sutinka virtuali administratorė, galite žiūrėti čia.