Mintinio skaičiavimo mokykla MENAR atveria duris Kaune ir Klaipėdoje

Šių metų sausio pabaigoje Vilniuje duris atvėrusi pirmoji vaikų intelekto lavinimo mokyklėlė MENAR MENTAL ARITHEMTIC nesitikėjo tokio didelio pasisekimo. Pirmuosius mokslo metus užbaigusi mokyklėlė jau džiaugiasi ne tik mokinių demonstruojamais mokymosi rezultatais, norinčiųjų gausa, bet ir naujų filialų atidarymu Kaune ir Klaipėdoje.

„Pačioje pradžioje ramybės nedavė klausimas, ar tikrai ši metodika patiks ir pasiteisins Lietuvos vaikams. Tačiau stiprus tikėjimas šia programa vedė į priekį. Sunku buvo net pačiai mokytojai patikėti, kad vaikus galima išmokyti tokių įgūdžių, kurie stebina suaugusiuosius“, – verslo pradžią atidarius mokyklėlę prisimena MENAR mokyklos Lietuvoje įkūrėja ir direktorė Vaida Zibalytė.

Tačiau praėjus pirmiesiems keturiems mėnesiams rezultatai tapo pastebimi plika akimi. „Jau drąsiai galime pasakyti – programa tikrai veikia. Tiek patys vaikai, tiek mokytoja, tiek ir tėveliai mato rezultatus“, – sako darbo rezultatais patenkinta V. Zibalytė. Ypač tai tapo akivaizdu per paskutinius užsiėmimus, kai tėveliai galėjo pamatyti skirtumą tarp to – kokių įgūdžių vaiką atvedė ir ką jis jau demonstruoja praėjus vos keturiems mėnesiams.

„Menar“ mokykla sėkmingai pradėjusi veikti Vilniuje sulaukė didžiulio susidomėjimo iš kitų Lietuvos miestų. „Kadangi geriausia reklama yra „iš lūpų į lūpas“, daugiausia tokių naujų vaikų ir sulaukiame registruodami į užsiėmimus nuo rugsėjo mėnesio bei apgailestavimo, kad ne sostinėje gyvenantys vaikai neturi galimybės mokytis „Menar“ mokyklėlėje“, – pasakoja apie paskatinimą atidaryti mokyklėlės filialus Kaune ir Klaipėdoje mokyklų įkūrėja V. Zibalytė.

Jau šių metų rudenį „Menar“ mokyklos atveria duris laikinosios sostinės ir uostamiesčio vaikams. 

Menar mokykla skelbia atvirų durų dienas rugpjūčio 29–30 d. Vilniuje (Pamėnkalnio g. 23–27), rugsėjo 3–4 dienomis Kaune (Algirdo g. 32a) ir rugsėjo 5–6 dienomis Klaipėdoje (Bijūnų g. 8).

Atvirų durų dienomis 18 val. šiuose miestuose bus rengiamos ir parodomosios pamokėlės visiems besidomintiems šiuo novaorišku Lietuvoje, tačiau rytuose – jau įsišaknijusiu unikaliu mokymu.

„Menar“ mokyklėlėje vaikai smagių ir įdomių užsiėmimų metu mokomi ypatingos skaičiavimo mintinai technikos pagal specialią programą, kilusią iš Azijos šalių ir jau daugiau nei 30 metų taikomą visame pasaulyje. Mokydamiesi skaičiuoti mintinai, vaikai išlavina daug kitų gyvenime labai svarbių savybių – mokėjimą sukaupti dėmesį, greitai orientuotis ir reaguoti į situaciją, lavinti atmintį.

Daugiau informacijos: http://www.menar.lt/