10 įdomių faktų apie „Microsoft“

Kompaniją „Microsoft“ žino visi, tačiau yra keletas faktų, apie kuriuos galbūt žino ne visi.

  1. Į vieną laisvą darbo vietą kompanijoje paprastai pretenduoja 1 mln. 300 tūkst. kandidatų. O kadrų kaita įmonėje siekia 8 proc.
  2. Kompanija stengiasi palaikyti lyčių lygybės politiką ir mielai į darbą priima moteris. Norėdama išsirinkti geriausias kandidates, įmonė net rengia „DigiGirlz“ dienas.
  3. „Microsoft“ teigiamai žiūri ir į seksualines mažumas. Jau 15 metų įmonėje veikia neformali profesinė sąjunga GLEAM (angl. Gay, Lesbian, Bisexual and Transgender Employees at Microsoft), kovojanti už seksualinių mažumų teises kompanijoje.
  4. Kalbant apie įmonės vadovą, galima teigti, kad jis mėgsta būti apsuptas dailiosios lyties atstovių. Kai B. Geitsas mokėsi mokykloje, sukūrė klasių komplektacijos programą, kurioje numatė, kad pats jis bus klasėje, kurioje beveik vien merginos.
  5. Kažin ar „Microsoft“ įkūrėjas numatė, kad „Microsoft Office“ bus sukurtas ne kompiuteriams su OS „Windows“, o kompanijos „Apple“ kompiuteriams „Mackintosh“.
  6. 2009 metais pirmą kartą per 23 metus kompanijoje „Microsoft“ buvo užfiksuotas finansinių rodiklių kritimas. 2008–2009 metų įmonės pelnas 4 ketvirtyje sumažėjo 17 proc., iki 13,10 mlrd. dolerių.
  7. Per savo 38 metų gyvavimo istoriją „Microsoft“ įsigijo apie 150 bendrovių, tarp kurių „Hotmail“, „Skype“, „Vision Corpoation“, „Yammer“.
  8. 8.      Kompanija rūpinasi aplinka ir yra patekusi į ekologiškiausių gamintojų sąrašą, kurį sudarė „Greenpeace“ organizacija.
  9. „Microsoft“ yra daugybės patentų savininkė. Korporacija priklauso JAV penkių didžiausių patentų turėtojų sąrašui.
  10. Informaciją apie savo produktų pažeidžiamumus įmonė pirmiausia perduoda JAV valdžiai, o tik paskui praneša viso pasaulio naudotojams.