„Microsoft“ imsis biometrinių technologijų

Organizacija „FIDO Alliance“, kurios veikla – reformuoti šiuolaikinius tinklo autentifikacijos būdus ir standartus, turi naują partnerį. Tai kompanija „Microsoft“.

Programinės įrangos kūrimo milžinė palaikys organizacijos veiklą kuriant atvirus standartus, kurie užtikrins populiariausių ir patikimiausių autentifikacijos metodų suderinamumą. FIDO veikloje jau dalyvauja tokios didelės bendrovės kaip „Google“ bei „BlackBerry“ ir kitos technologijų rinkoje gerai žinomos organizacijos.

FIDO nariai dalijasi technologijų pasiekimais ir bendradarbiauja kurdami patikimus asmeninių duomenų saugojimo techninius reikalavimus. Jie palaikys visą spektrą operacinėms sistemoms skirtų autentifikacijos technologijų, įskaitant biometrines, tokias kaip pirštų atspaudų skaitytuvai, veido ir balso atpažinimo sistemos. Grupės kuriamos technologijos nukreiptos į tai, kad būtų pakeista slaptažodžių sistema. FIDO paslaugos turėtų tapti prieinamos visoms naršyklėms, bet tiesioginis „Microsoft“ dalyvavimas aljanse įrodo, kad jos ateityje gali būti naudojamos ir „Windows“ sistemoje.