Vyriausybė pritarė Euro įvedimo Lietuvoje įstatymo projektui

Vyriausybė pritarė Euro įvedimo Lietuvoje įstatymo projektui, kuriuo nustatoma pasirengimo įsivesti eurą, litų keitimo į eurus, nacionalinės valiutos išėmimo iš apyvartos tvarka, reglamentuojami kiti praktiniai euro įvedimo aspektai. Toliau projektas bus nagrinėjamas Seime.

„Pradėję svarstyti kertinį euro įvedimo dokumentą, nuosekliai einame į tikslą, kad nuo 2015 metų Lietuva taptų euro zonos nare ir siunčiame signalą rinkoms, kad kitokio pasirinkimo nebus. Be to, įstatyme įtvirtinamos nuostatos turėtų išsklaidyti nepagrįstas visuomenės dalies baimes, kad perėjimas prie euro vieniems atneš skriaudos, o kitiems – pasipelnymą. To bus išvengta“,- užtikrina finansų ministras Rimantas Šadžius. 

Pasak ministro, priėmus šį įstatymą ir jį lydinčius poįstatyminius aktus, bus sukurtas teisinis pagrindas eurui įsivesti. Tai sustiprins Lietuvos – investicijoms patrauklios ir patikimos valstybės įvaizdį, turės teigiamą poveikį verslo sąlygoms ir plėtrai, o tai, savo ruožtu, teigiamai veiks kiekvieno asmens gerovę.