KTU studentams – galimybė stažuotis NATO, JTO, UNICEF, Europos Parlamente

Tokia galimybė įvairių pakopų ir studijų programų studentams atsirado 2014 m. KTU pradėjus dalyvauti stažuočių programoje „Patirties partneriai“ („Partners 4 value“).

Pasiūlymai stažuotis reguliariai teikiami daugiau nei 100 tarptautinių partnerių tinkle, tarp jų ir įtakingiausiose tarpvyriausybinėse organizacijose, žinomose tarptautinėse kompanijose. Studentai gali atlikti praktiką ir Europos Parlamente Lietuvos atstovų biuruose. Taip pat galima pasinaudoti galimybe kurti tarptautines kolegų ir bendraminčių grupes susirandant mentorius, kurie padėtų įsitvirtinti tarptautinėje veikloje.

Galimi stažuočių finansavimo šaltiniai – ERASMUS studentų mainų programa, asmeninės lėšos ir kiti šaltiniai.

„Svarbiausia, kad kreiptųsi visi norintys studentai, nedvejotų. Universiteto fakultetų atstovai, praktikų koordinatoriai, studentų mentoriai turėtų skatinti studentus siekti aukščiausių tikslų, kaupti gerąją pasaulinę patirtį.

Universitete turime didelį skaičių gabių, aktyvių ir kūrybingų studentų – kartais juos reikia tik šiek tiek padrąsinti. Vien tik dokumentų rengimas ir darbo pokalbis tokiose atrankose suteikia labai daug naudingos patirties“, – sako KTU Karjeros centro vadovė Jolanta Kavalė.

Ji atkreipia dėmesį, kad KTU studentai, norintys pasinaudoti stažuočių programos „Patirties partneriai“ teikiamomis galimybėmis, neturi konkuruoti su kitais pretendentais iš viso pasaulio. Kreipiantis dėl darbo ar stažuotės vietos tiesiogiai, o ne per šią stažuočių programą, į vieną vietą gali pretenduoti net iki tūkstančio kandidatų.

Informaciją apie stažuotes KTU Karjeros centras skelbia tiesiogiai fakultetams, Centro tinklalapyje ir „Facebook“ paskyroje. Susidomėjusieji gali kreiptis į Karjeros centrą, nurodydami konkretų stažuotės skelbimą ir pateikdami reikiamus dokumentus.

Karjeros konsultantai peržiūrės ir įvertins dokumentų tinkamumą, pateiks pastabas ir pasiūlymus, jei reikės, padės pasirengti darbo pokalbiui. KTU Karjeros centro specialistams peržiūrėjus dokumentus, kandidatai paraiškos dokumentus dėl stažuotės vietos teikia per Lietuvos pramonininkų konfederaciją.