Svarstyta idėja įkurti sporto gimnazijas

Vyriausybėje vyko pasitarimas, kuriame aptarti specializuotų sporto krypties ugdymo mokyklų steigimo klausimai ir veiklos organizavimo planas. Pasitarime dalyvavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis, Švietimo ministerijos bei Kūno kultūros ir sporto departamento atstovai, Šiaulių ir Panevėžio miestų vadovai, Švietimo skyrių vedėjai.

Pristatant esamą situaciją kalbėta apie tai, kad šiuo metu pagrindinė vaikų sportinio ugdymo organizavimo ir finansavimo našta tenka savivaldybėms. Premjero A. Butkevičiaus nuomone, būtina stiprinti už sporto sritį atsakingų institucijų bendradarbiavimą nacionaliniu ir vietos lygmeniu.

„Siekiant užtikrinti didelio meistriškumo sportininkų rengimą, pagerinti talentingų sportininkų ugdymo sąlygas, svarstytina galimybė artimiausiu metu steigti sporto gimnazijas Šiauliuose ir Panevėžyje, o vėliau ir kituose didžiuosiuose miestuose. Šios mokyklos būtų skirtos mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių dėl išskirtinių asmens gabumų sportui“, – teigia Vyriausybės vadovas.

Pasak premjero, būtina nuosekliai, sistemingai ir kryptingai ugdyti talentingus vaikus, suteikti jiems reikiamų žinių, gebėjimų ir vertybinių nuostatų.

Įsteigus sporto gimnazijas Šiauliuose ir Panevėžyje, pagerėtų jaunų ir gabių sportininkų atranka ir rengimas. Šias idėjas ketinama ir toliau svarstyti Vyriausybės lygiu.