Ministras pasveikino Mokomojo Europos parlamento dalyvius

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasveikino mokinius – Mokomojo Europos parlamento nacionalinės sesijos dalyvius, susirinkusius į Seimo Kovo 11-osios Akto salę.

Renginyje dalyvauja daugiau nei šimtas geriausiai šių metų tarpinėse, regioninėse Mokomojo Europos parlamento sesijose pasirodžiusių mokinių iš Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų. Sesijos dalyviai diskutuos pasiskirstę į šiuos komitetus: Žemės ūkio ir kaimo plėtros, Konstitucinių reikalų, Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų, Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos, Vystymosi, Užimtumo ir socialinių reikalų.  

Mokiniai rengs rezoliuciją dėl bendrosios žemės ūkio politikos reformos, svarstys, ar ir toliau ES turėtų skirti žemės ūkiui tokią didelę biudžeto dalį, rengs rezoliuciją dėl ES institucinių reformų siekiant aktyvesnio piliečių dalyvavimo ES gyvenime, taip pat rezoliuciją dėl nevyriausybinių organizacijų įtakos ES institucijoms ir kt. Svarstys, kokios ES priemonės galėtų leisti gyventi ekologiškiau, atpiginti pernelyg brangų biokurą ir elektros gamybą;  kokias priemones iki 2020 metų turėtų taikyti ES, siekdama sumažinti žmonių, gyvenančių ties skurdo riba, skaičių ir kt. Mokiniai taip pat parengs rezoliuciją dėl krizės Sirijoje ir Jaunimo garantijų iniciatyvos.  

Mokiniai, geriausiai pasirodę per Nacionalinę sesiją, dalyvaus Tarptautinėje Europos mokomojo parlamento sesijoje, kuri bus surengta balandį Austrijos sostinėje Vienoje.

Mokomojo Europos Parlamento nacionalinis koordinatorius Lietuvoje – viešoji įstaiga „Europos namai“, pelno nesiekianti organizacija, vykdanti švietimo ir informavimo apie ES bei ES integracijos projektus. Kasmet rengiamos vietos, regioninės ir nacionalinės Mokomojo parlemento sesijos, geriausieji mokiniai atstovauja Lietuvai tarptautinėse sesijose, organizuojamose įvairiose ES šalyse narėse.