JAV ambasada skelbia rašinių konkursą Lietuvos narystės NATO dešimtmečiui pažymėti

Pažymint Lietuvos narystės NATO dešimties metų sukaktį Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados Vilniuje viešųjų ryšių skyrius skelbia šiai progai skirtų rašinių konkursą.

Konkurso tema yra „Lietuvos narystė NATO: reikšmė ir dešimties ateinančių metų misija“. Šiuo konkursu atkreipiamas dėmesys į tvirtus NATO aljanso ryšius bei skatinamas kūrybiškumas, vizija ir jaunimo įsitraukimas į visuomeninę veiklą. Bendromis pastangomis siekiame suteikti jauniems žmonėms platformą išsakyti savo mintis, būti išgirstiems ir dalyvauti pilietinės visuomenės diskusijoje.

Konkurso vertinimo komisijai, sudarytai iš JAV ambasados atstovų ir JAV–Lietuvos programų dalyvių, pirmininkaus „Lithuania Tribune“ vyr. redaktorius Ruslanas Iržikevičius. Rašiniai bus vertinami atskirose moksleivių ir studentų kategorijose.

Abiejose kategorijose nugalėtojais paskelbti rašiniai bus publikuojami naujienų portale “Lithuania Tribune”. O po penkis geriausių rašinių iš kiekvienos kategorijos autorius pakviesime dalyvauti Lietuvos narystės NATO dešimties metų sukakties renginyje Lietuvos karinių oro pajėgų bazėje Šiauliuose, susipažinti su šiuo metu NATO oro policijos misiją vykdančiais JAV kariais ir net pasimatuoti naikintuvų F–15 pilotų uniformą.

Norinčiuosius dalyvauti konkurse, kviečiame iki 2014 m. kovo 5 dienos siųsti rašinius anglų kalba elektroniniu paštu WebEmailVilnius@state.gov.