Pirmieji pavasarį budins teisininkai

Vasario 3 ir 4-ąją dienomis Vilniaus universitete šurmuliuos teisininkai – tęsiant pernai pradėtą tradiciją, semestras pradedamas mokslinių renginių ciklu „Teisės mokslo pavasaris“.

Pernai privatinės teisės subtilybes narstę mokslininkai šiemet kalbės apie baudžiamąją justiciją. Į diskusija įsitrauks ne tik Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dėstytojai, bet ir Mykolo Romerio universiteto profesūra, Aukščiausiojo Teismo bei Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo teisėjai. Pasiklausyti konferencijos kviečiami ir studentai bei kiti teise besidomintys asmenys.

Fakulteto dekanas prof. Dr. Tomas Davulis džiaugėsi, jog tradicija tęsiama, ir vėl po fakulteto stogu pavyko suburti kolegas iš kitų universitetų. „Toks apsikeitimas žiniomis ir idėjomis – labai naudingas. Puiku, kad pavyko sukurti erdvę bendrai diskusijai“ , - teigia jis.

Dekaną džiugina ir tai, jog kaip ir pernai greta dėstytojų savo mokslinius pasiekimus pristatys ir fakulteto Studentų mokslinės draugijos nariai. Konferencijoje „SMD 2014“ jie pademonstruos savo savarankiškų tyrinėjimų rezultatus, turės galimybę padiskutuoti vienas su kitu, aptarti rūpimas temas. Keturių geriausių darbų autoriai bus apdovanoti fakulteto Alumni draugijos už pažangumą ir puikius rezultatus mokslinėje veikloje teikiamomis prof. Jono Žeruolio stipendijomis. „Džiaugiamės, jog studentai rašo, tiria ir pristato savo tyrimus. Tikimės, jog tradicija gyvuos, o iš čia dalyvaujančiųjų ne vienas tęs mokslinę veiklą ir toliau“, - teigia prof. Dr. T. Davulis.