VGTU profesoriui skirta Lietuvos mokslo premija

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Tiltų ir specialiųjų statinių katedros vedėjui habil. dr. prof. Gintariui Kaklauskui skirta Lietuvos mokslų akademijos įsteigta 2013 metų Lietuvos mokslo premija.

VGTU mokslininkui ši premija skirta technologijos mokslų srityje už darbų ciklą „Inovatyvūs armuoto betono kompozito fizikinio modeliavimo būdai ir jų taikymas skaitiniuose projektavimo metoduose (1998–2012)“. Darbai nagrinėja armuoto betono modeliavimą, aiškina, kaip įvertinti jo deformacines savybes, pleišėjimą.

Tai jau nebe pirmas profesoriaus įvertinimas šioje srityje. Praėjusiais metais VGTU Tiltų ir specialiųjų statinių katedros mokslininkų – Gintario Kaklausko ir Viktoro Gribniako – indėlis į taikomąjį mechanikos mokslą, tobulinant konstrukcijų projektavimo metodus buvo apdovanotas Amerikos statybos inžinerijos sąjungos. Už prestižiniame žurnale „ASCE Journal of Structural Engineering“ paskelbtą straipsnį „Susitraukimo eliminavimas iš armuoto betono elementų momentų ir kreivių bei tempiamojo sustandėjimo diagramų“ jiems įteiktas L. S. Moisseiffo vardo medalis ir 4 tūkstančių dolerių piniginis prizas.