Europos Inovacijų konvente pristatyti Lietuvos mokslo prioritetai

Kovo 10–11 dienomis Briuselyje įvyko Europos Komisijos organizuojamas Inovacijų konventas, kuriame pristatyta Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai apžvalga ir mūsų šalies inovacijų prioritetai.

Inovacijų konvento metu Švietimo ir mokslo ministerijos Studijų, mokslo ir technologijų departamento direktorius Albertas Žalys pristatė pirmininkavimo ES Tarybai metu Lietuvos surengtus moksliniams tyrimams skirtus renginius bei mūsų šalies mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros aktualijas. Kaip pabrėžė A. Žalys, kad tradicinės pramonės tapimas inovatyvia – laiko reikalaujantis procesas, tačiau jo ekonominė nauda garantuota.

Diskusijų metu buvo aptarta sumanios specializacijos metodika, kurią Lietuva taiko, siekdama nustatyti Lietuvos mokslinių tyrimų ir inovacijų prioritetus, ir jos rezultatai.

Daugiau nei 1300 Inovacijų konvento dalyvių pasveikino Europos Komisijos prezidentas Jose Manuel Barroso, pranešimus skaitė per 80 pranešėjų iš viso pasaulio. Inovacijų konvento metu antrą kartą apdovanotos moterys inovatorės.