Lietuvos medicinos moksle – naujas etapas

Kaune kovo 25 d. 14 val. atidaromas integruoto mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) „Santaka“ Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centras (Eivenių g. 4, Kaunas). Centro atidaryme dalyvaus Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius prof. Remigijus Žaliūnas.

„Modernaus atviros prieigos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centro tikslas – sudaryti tinkamas verslo ir mokslo bendradarbiavimo galimybes farmacijos ir sveikatos technologijų srityje, kad mokslininkų darbai būtų kuo greičiau pritaikomi praktinėms medicinos reikmėms. Šiuolaikiška ir naujausius mokslo poreikius atitinkančia įranga turės galimybę pasinaudoti Lietuvos ir užsienio mokslininkai, verslo ir viešojo sektoriaus atstovai. Tai sudarys sąlygas į Lietuvą pritraukti daugiau farmacijos, biofarmacijos ir su juo susijusio verslo užsakymų“, - sako švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis. 

Dešimtyje centro laboratorijų mokslininkai atliks vaistų poveikio, cheminių medžiagų skvarbos ypatumų, vaistažolių ir maisto papildų bei kitus tyrimus. Centre dirbantys mokslininkai jau atlieka ikiklinikinius vaistų, Alzheimerio ligos, kaulų kremzlių ir kitus tyrimus.

Atidaromo „Santakos“ slėnio Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centro vertė - 53 mln. litų ES struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšų.