Klaipėdos universitetas kviečia į tarptautinę mokslinę konferenciją − „Į sveiką gyvenseną ir skaidrią būtį Vydūno keliu“

Jau šią savaitę, 2014 m. kovo 28 dieną Klaipėdos universitetas visus kviečia į 16-ąją tarptautinę mokslinę-praktinę konferenciją − „Į sveiką gyvenseną ir skaidrią būtį Vydūno keliu“ ir Sveikatos mokslų fakulteto 15-ąjį gimtadienį, kurių metu klausytojus domins ne tik Vydūno kūrybos raštai sielai, bet ir sveikatingumo aktualijos kūnui. Konferencijos moto: „Išmintinga branda sveikai jaunystei!“ Dekanas prof. Dr. Artūras Razbadauskas džiaugiasi konferencijos augančiu populiarumu ir patrauklumu ne tik mokslo bendruomenei, Klaipėdos miesto gyventojams, bet ir svečiams iš kitų šalių: Europos šalių, Didžiosios Britanijos, JAV, Rusijos ir Kazachstano.

Konferencija organizuojama 146-ajam Vilhelmo-Storostos-Vydūno gimtadieniui paminėti, ji vyks „Švyturio“ arenoje. Tai seniausia Klaipėdoje rengiama tokio pobūdžio konferencija, sukviečianti į uostamiestį būrius sveikuolių ir bendraminčių. Konferencija bus pradedama Vydūno literatūros palikimo apžvalga, kurioje filosofuojama apie išminties, gėrio ir grožio jausmus. Pranešėjai pristatys mokslinius pranešimus apie sveiką gyvenseną ir natūralią mediciną, sveiką vaikystę, jaunystę bei ilgaamžiškumą.