Lietuvos edukologijos universitete startavo „Jaunojo pedagogo akademija“

2014 m. kovo 31 d. į Lietuvos edukologijos universitetą (LEU) susirinko 20 moksleivių iš įvairių Lietuvos miestų ir mokyklų, kurie parodė didžiausią motyvaciją tapti mokytojais. LEU startavusioje „Jaunojo pedagogo akademijoje“ jie visą savaitę mokysis ir geriau pažins pedagogo profesiją, ugdys lyderystės, bendravimo, komandinio darbo ir organizavimo įgūdžius.

11–12 klasių moksleiviai su pedagogo profesija susipažins per patyrimą. Dalyviai atrinkti pagal motyvacijos stiprumą ir mokymosi mokykloje rezultatus. Kiekvienas akademijos dalyvis turėjo pateikti motyvacinį rašinėlį ,,Kodėl verta būti mokytoju?“, mokytojo parašytą rekomendacinį laišką ir klasės auklėtojo patvirtintą paskutinio semestro pažymių vidurkį.

Į akademijos veiklą įsijungė visa universiteto akademinė bendruomenė: rektorius, LEU ir Erasmus studentai, dėstytojai ir net buvę studentai. Akademijos dalyviai kartu su studentais atliks užduotis, susipažins su LEU studentų atstovybės veikla. Visą akademijos laiką moksleiviai gyvens šalia universiteto esančiuose bendrabučiuose, smagiai vakaros su studentais, susiras naujų draugų.

„Jaunojo pedagogo akademijos“ rengėjai sako, jog pagrindinis akademijos tikslas yra parodyti moksleiviams, kad Lietuvos edukologijos universitete yra įdomu ir galima daug išmokti, supažindinti moksleivius su studijų programomis. LEU yra vienintelis Lietuvoje profiliuotas, pedagogus ruošiantis universitetas.