Per pavasario atostogas – Kūrybos ir veiksmo dienos pedagogams

2014 m. balandžio 14–16 d. Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC) rengia „Kūrybos ir veiksmo dienas“ – praktinius kvalifikacijos tobulinimo seminarus pedagogams, kuriuose išbandomi aktyvieji bei kūrybiški vaikų ugdymo metodai, aptariamos jų taikymo galimybės bei ypatumai skirtingo amžiaus, galimybių ir poreikių vaikų grupėse. 

„Vaikų taip mėgstamose menų ir sporto veiklose, pasitelkus aktyviuosius metodus, galima suteikti gebėjimų, įgūdžių, praverčiančių gyvenime: pasitikėjimo savimi ir supančia aplinka, atsakingumo, sveikos gyvensenos, bendravimo ir lyderystės įgūdžių – pasakoja „Kūrybos ir veiksmo dienų“ organizatorė, LVJC atstovė Diana Petkūnienė. – „Kūrybos ir veiksmo dienose“ stengsimės perteikti mokytojams kuo daugiau jiems taip trūkstamų praktinių metodų bei jų taikymo subtilybių. Padėsime per muziką, teatrą, šokį, įvairius sportinius žaidimus, vaizduojamuosius ir Rytų kovos menus atskleisti mokinių gebėjimus.

Visi „Kūrybos ir veiksmo dienų“ lektoriai – praktikai, turintys vertingos patirties vaikų ir paauglių ugdyme bei seminarų vedimo įgūdžių.

 „Veiksmo dienos“ (balandžio 14 d.) dalyviai gilinsis į bendrųjų kompetencijų ugdymą, naudojant teatro, muzikos ir šokio metodus. Teatro pedagogė, mimas Silvijana Bilskytė supažindins su judesio stilistika, kuriant personažų charakterius bei su vaikų judesio, žodžio ir emocinės raiškos ypatumais. Muzikos edukologė Giedrė Juzėnienė pateiks žaidybinių metodų vaikų muzikos klausymo ir atlikimo gebėjimams vystyti, kūrybai skatinti. Choreografė Monika Baubonytė parodys, kaip lavinti vaikų gebėjimą reikšti save judesiu, šokiu.

„Kūrybos dieną“ (balandžio 15 d.), kartu su dailininke Vilija Galdikaite, praktinio seminaro dalyviai kurs vitražus ir sužinos, kaip šią techniką perduoti vaikams. Dailininkė Virginija Stakionienė pateiks Velykiniams darbeliams ir interjero papuošimams kurti bei kiaušiniams marginti tinkančių netradicinių dailės technikų. Dizainerė ir mozaikos specialistė Rasa Zdanovičienė supažindins su paprasta ir įdomia šaltosios emalės technika bei jos panaudojimo galimybėmis.

 „Judesio dieną“ (balandžio 16 d.) kartu su vaikų neformaliojo švietimo konsultante dr. Birute Pernaravičiūte seminaro dalyviai gilinsis į šiuolaikinius sveikos gyvensenos ugdymo metodus bei aptars jų taikymo galimybes skirtingo amžiaus vaikų grupėse. Rytų kovos menų meistras Andrius Zaidovas pateiks žaidimų, kurių pagalba ugdomas ne tik pastabumas, vikrumas, koordinacija, bet ir bendravimo įgūdžiai, pasitikėjimas savimi ir supančia aplinka. Plaukimo trenerė ir „Nykštukų mokyklėlės“ pedagogė Irena Janeckaja pateiks naujų ir įdomių sportinių žaidimų vaikams.

„Kūrybos ir veiksmo dienos“ vyks balandžio 14–16 d. 10.00–15.30 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (Konstitucijos pr. 25, Vilnius).