Artėjant rinkimams į Europos Parlamentą, LEU vyks apskritojo stalo diskusija „Švietimas Europos Sąjungoje“

Artėjant rinkimams į Europos Parlamentą, Lietuvos edukologijos universitete (LEU) vyks apskritojo stalo diskusija su partijų ir koalicijų, dalyvaujančių Europos Parlamento rinkimuose, atstovais tema „Švietimas Europos Sąjungoje“.

Diskusija vyks 2014 m. gegužės 12 d. (13 val.) Lietuvos edukologijos universiteto centrinių rūmų 204 auditorijoje (2 aukštas), Studentų g. 39, Vilnius. Joje pasisakys politinių partijų ir koalicijų, kandidatuojančių į Europos Parlamentą, atstovai.

Partijos delegavo po vieną sąraše įtrauktą partijos ar koalicijos kandidatą, kuris išsakys savo ir savo partijos ar koalicijos požiūrį į švietimo politiką Europos Sąjungoje, formuojamus bendrus ES tikslus, nacionalinius prioritetus, būtinus pokyčius švietimo srityje.

Partijai „Tvarka ir teisingumas“ atstovaus europarlamentaras Juozas Imbrasas, Lietuvos žaliųjų partijai – Danguolė Saldžiūnienė, Tautininkų sąjungai – Gintaras Songaila, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai – Arminas Mockevičius, Liberalų ir centro sąjungai – Regimantas Čiupaila, Liberalų sąjūdžiui – Aušrinė Armonaitė.

Kviečiame visus aktyviai dalyvauti, diskutuoti, užduoti klausimus kandidatams į Europos Parlamentą. Renginys nemokamas.

Rinkimai į Europos Parlamentą Lietuvoje vyks gegužės 25 dieną. Lietuva rinks 11 europarlamentarų. Rinkimuose šiemet dalyvaus devynios partijos ir viena koalicija. Jų sąrašuose – 215 kandidatų.