Tikslinio finansavimo vieta: nemokamos studijos ir garantuotas darbas pagal specialybę

Nemokamos perspektyvios studijos – gerai. Dar geriau, jei jas pabaigus iš karto garantuojama ir darbo vieta pagal specialybę. Abu zuikius vienu šūviu nušauti galima pasirinkus tiksliniu būdu valstybės finansuojamas technologines studijas. Lėšos konkrečioms studijų programoms skiriamos atsižvelgiant į Lietuvoje trūkstamų specialistų poreikį.

Itin didelio stojančiųjų dėmesio sulaukia Kauno technologijos universitete (KTU) siūlomos tikslinio finansavimo Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto (MIDF) studijų programos. Daugiausia vietų – net 43 iš 74 – skirtos Šilumos energetikai ir technologijoms, taip pat Branduolinei energetikai, Aprangos mados inžinerijai, Tekstilės inžinerijai, Medienos inžinerijai ir technologijoms, Automatikai ir valdymui, Mechanikos inžinerijai.

Trišalę tikslinio finansavimo studijų sutartį pasirašo aukštoji mokykla, studentas ir verslas, įsipareigojantis būsimą specialistą, baigus universitetą, įdarbinti mažiausiai trejiems metams.

Primename, kad norintys dalyvauti bendrajame priėmime į Lietuvos aukštąsias mokyklas ir pasirinkti tikslinio finansavimo studijas, turi registruotis ir užpildyti prašymą internete adresu www.lamabpo.lt iki liepos 21 d.