Tiksliųjų mokslų žinios ir verslumo gebėjimai – sėkminga ateities karjera

Šiandieninė darbo rinka atskleidžia naujų realijų – darbdaviai itin vertina, ieško ir geriausias sąlygas užtikrina specialistams, kurių kompetencijų „bagaže“ telpa ne tik tiksliųjų, inžinerinių, technologijos sričių žinios, bet ir stiprūs ekonomikos, organizavimo, valdymo, lyderystės gebėjimai. Šie profesionalai pasižymi lankstumu, argumentuotai priima vadybinius sprendimus verslo technologinės aplinkos kontekste, siūlo, inicijuoja sprendimus, ugdo komandinio ar savarankiško darbo įgūdžius, sėkmingai siekia tikslų aukšto lygio kompanijose.

UAB ,,Alliance for Recruitment”, vienos iš sparčiausiai augančios personalo paieškos ir atrankos įmonės Lietuvoje partneris bei vystymo direktorius Andrius Francas teigia, jog tarpdisciplininės studijos yra šiuolaikinis sprendimas. „Šiandieniniame versle jaučiamas lūkestis turėti srities žinovą ir dar vadybininką. Ar tai būtų klientų aptarnavimas, ar pardavimas – daugumai reikia, kad darbuotojas ir išmanytų verslo procesus, ir turėtų supratimą apie gilesnę veiklos kryptį. Dažnai kyla klausimas kaip šituos abu dalykus suderinti, kaip turėti gerą inžinierių–vadybininką? Juk pardavinėdamas įrankius gamybos ar technikos direktoriui apie orą pakalbėsi tik pirmas 3 minutes, vėliau reikės aiškinti įrankių specifiką, privalumus ir skirtumus, kokybinius parametrus, pritaikomumą vienuose ar kituose gamybiniuose procesuose“, – pasakoja A. Francas. Personalo atrankos specialisto nuomone, studijos, kuriose studentai įgytų tiek realiais šiuolaikiniais vadybos principais paremtų žinių, tiek naujausių technologinių žinių, garantuoja konkurencingų specialistų parengimą.

Šiuos kriterijus atitinka KTU EVF siūloma magistrantūros studijų programa „Technologijų vadyba“. Šios magistrantūros studijų programos rengėjai tikina, jog būsimieji magistrai, savo ankstesnių kompetencijų portfelį papildę technologijų vadybos žiniomis, praktiniais įgūdžiais, bus orientuoti į verslo produkcijos sukūrimą ir profesionaliai pasirengę dirbti vadovaujantį darbą įvairiuose įmonių vertės kūrimo grandinės etapuose: naujų produktų kūrimo, gamybos, logistikos, klientų aptarnavimo, informacinių technologijų infrastruktūros priežiūros padaliniuose.

Magistrantūros studijų programa „Technologijų vadyba“ yra tikslingai orientuota į technologijos, fizinių ar biomedicinos mokslų bakalauro kvalifikacinį laipsnį įgijusius absolventus. Nors šie pasižymi stipriomis minėtų sričių žiniomis, jiems trūksta įgūdžių bei kompetencijų, reikalingų sėkmingai kurti produktus šiuolaikinei rinkai, dirbti įvairių lygių vadovaujantį darbą įmonėse bei susitelkti į gaminių kūrimą bei teikimą rinkoms. Be to, „Technologijų vadybos“ programa siekia ugdyti gebėjimus, susijusius su sistemingu ir kūrybišku technologijų, inžinerinių ir verslo, vadybos žinių integravimu sudėtingoms problemoms spręsti.