Debesų technologija pagrįstas sprendimas „atpažįsta“ nusikaltėlius

Kompanija „Facewatch“ pristatė debesų technologija pagrįstą virtualią paslaugą, leidžiančią keistis su policija vaizdo medžiaga ir nuotraukomis.

Paslaugą kuriančios komandos tikslas – sukurti įtartinų asmenų duomenų bazę pasitelkus į pagalbą visuomenės narius (angl. crowdsourcing). Tokios bazės sukūrimu suinteresuota tiek verslo visuomenė, tiek policija.

Sistema buvo sukurta dar 2010 metų pradžioje. Jos iniciatorius buvo vienos Londono vyninės savininkas, kuriam tekdavo nuolat nukentėti nuo smulkių vagišių. Šiuo metu kompanija „Facewatch“ turi 8 tūkst. partnerių iš mažojo ir vidutinio verslo ir ne vieną policijos padalinį. Kompanija bendradarbiauja ir su didelėmis organizacijomis – bankų padaliniais ir muziejais.

Paslauga besinaudojantys klientai vaizdo medžiagą ir nuotraukas su policijos leidimu iš „Facewatch“ gauna nuolat. Programa taip pat suteikia galimybę keistis pranešimais su policijos padaliniais ir taip paskatinti juos aktyviau dalyvauti atskleidžiant nusikaltimus.

Debesų technologija paremta sistema pateikia visą informaciją apie nusikaltėlius ir galimus nusikaltimus interaktyviame žemėlapyje, kuriame nurodytos incidentų datos ir laikai. Naudotojams taip pat suteikiama galimybė ieškoti įtariamųjų, veikiančių jiems aktualioje vietovėje. Be to, leidžiama pamatyti įtariamųjų nuotraukas, kad lengviau būtų galima juos atpažinti.