VGTU – vienas populiariausių universitetų Lietuvoje

Pasibaigus bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas prašymų registracijai, paaiškėjo, kad Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) yra viena geidžiamiausių aukštųjų mokyklų ir pagal pirmųjų pageidavimų kiekį yra antras po Vilniaus universiteto. Trečiąją vietą užima Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, ketvirtąją – Kauno technologijos universitetas, o populiariausiųjų penketuką užbaigia Mykolo Romerio universitetas.

Nors, remiantis oficialiais Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) duomenimis, šiemet, lyginant su 2013-aisiais, stojančiųjų, kurie užpildė savo pagrindinio priėmimo prašymo pageidavimus, buvo 4,5 proc. mažiau (2014 m. – 35 550 asmenys, 2013 m. – 37 185), VGTU studijas pirmuoju pageidavimu rinkosi 1,3 proc. asmenų daugiau nei pernai – t.y. 2 691.

Pagrindinio priėmimo rezultatai bus skelbiami jau šį penktadienį – liepos 25 d. iki 15 val. Juos kiekvienas stojantysis sužinos prisijungęs prie savo prašymo LAMA BPO informacinėje sistemoje, taip pat stojantieji gaus pranešimus el. paštu. Studijų sutartys su aukštosiomis mokyklomis bus pasirašomos liepos 28–31 d.

Negavusieji pakvietimo studijuoti arba nepasirašę studijų sutarties galės dalyvauti papildomame priėmime į likusias laisvas studijų vietas nuo rugpjūčio 1 d.