Įmonių grupėje „Penki kontinentai“ viešėjo JAV kultūros atašė


JAV kultūros atašė Saros Talali (trečia iš kairės) vadovaujama delegacija su „Penkių kontinentų“ valdybos pirmininku Idraku Dadašovu (centre) ir bendrovės atstovais

Š. m. liepos pabaigoje įmonių grupės „Penki kontinentai“ centriniame biure Vilniuje lankėsi Jungtinių Amerikos Valstijų kultūros atašė Sara Talali (Sarah Talalay). Vizito tikslas – stiprinti ir plėsti abipusį bendradarbiavimą kultūros bei švietimo srityse.

Įmonių grupės atstovai supažindino viešnią su jau įgyvendintais ir iki šiol plėtojamais projektais. Siekdami stiprinti vietinę bendruomenę, „Penki kontinentai“ remia ir palaiko kaimynystėje įsikūrusios Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ ir lopšelio-darželio „Gandriukas“ veiklą. Įmonių grupė taip pat aktyviai dalyvauja bendruose projektuose su dingusių be žinios asmenų paieškas vykdančia įstaiga „PoliPRO“. Kompanija bendradarbiauja ir su švietimo institucijomis, tarp kurių ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Socialinių mokslų kolegija ir kt. Be to, grupės kanalo „Penki TV“ kuriamos knygų ir kultūros laidos išsamiai nušviečia Lietuvos kultūros įvykius.

Įmonių grupės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas teigė vertinantis JAV ambasados indėlį plėtojant tarpkultūrinį bendradarbiavimą ir tikintis, kad suvienijus jėgas bendriems darbams ateityje galima pasiekti dar geresnių rezultatų bei stiprinti draugiškus abiejų šalių tarpusavio santykius.