Mokėjimo paslaugų įkainiai Lietuvos banko svetainėje pradedami skelbti ir eurais

Siekdamas informuoti visuomenę apie būsimus pokyčius šalyje įsivedus eurą, Lietuvos bankas nuo rugpjūčio 1 d. šalies bankų, kredito unijų, mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigų fiziniams asmenim taikomus standartinius mokėjimo paslaugų įkainius pradės skelbti dviem valiutomis.

Lietuvos banko interneto svetainėje litais ir eurais skelbiami 37 paslaugų standartiniai įkainiai šalies bankuose. Nurodomos vietinių pervedimų litais, pervedimų užsienio valiuta, gautų lėšų įskaitymo, sąskaitos tvarkymo, grynųjų pinigų operacijų, valiutos keitimo, debeto kortelės išdavimo ir tvarkymo, įmokų už paslaugas, tiesioginio debeto kategorijos. Atskiroje lentelėje skelbiami pigiausių paslaugų teikėjai.  

Svetainėje taip pat pateikiami ir kredito unijų, mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigų mokėjimo paslaugų įkainiai abiem valiutomis.

Iš viso Lietuvos banko interneto svetainėje skelbiami 11 šalies bankų ir užsienio bankų filialų, 63 Lietuvos centrinei kredito unijai priklausančių kredito unijų, 7 mokėjimo įstaigų ir vienos elektroninių pinigų įstaigos taikomi mokėjimo paslaugų įkainiai.