Mobili mokslinė laboratorija „MoMoLab“ lankosi vaikų vasaros poilsio stovyklose

Rugpjūčio 4 – 5 d. mobili mokslinė laboratorija „MoMoLab“ lankosi Veprių vaikų vasaros poilsio stovykloje (Ukmergės raj.), o rugpjūčio 6 – 7 d. apsilankys mokinių vasaros poilsio stovykloje „Raganė“, vykstančioje Palangoje. Mobilioje laboratorijoje vaikai gali išbandyti tyrėjo darbą – moderniausiais prietaisais atlikti įvairius mokslinius eksperimentus, tirti gyvąją gamtą ir konstruoti robotus. Išskirtinio dizaino vilkiko puspriekabėje įrengtoje laboratorijoje – gausu mokslinės įrangos, įrengta 20 darbo vietų, paskaitų vienu metu klausytis gali iki 30 vaikų.

Unikali mokslinė laboratorija pirmą kartą pristatyta trečiojoje nacionalinėje švietimo parodoje „Mokykla 2013”, ir nuo tada aplankė jau 19 šalies mokyklų. Rugpjūčio 27 – 28 d. apsilankys dvidešimtojoje – Akmenės raj. Akmenės gimnazijoje. Rugsėjo ir spalio mėnesiais vyksiančių laboratorijos vizitų programos jau yra suderintos su dar 16 šalies mokyklų.

Rugpjūčio 26 d. mobili laboratorija bus pristatyta konferencijoje, skirtoje savivaldybių švietimo padalinių darbuotojams.

„MoMoLab vizitai yra nemokami, todėl mokyklos, kurių mokiniai, ar stovyklos, kurių dalyviai domisi mokslu, daro tiriamuosius darbus ir nori įgyti mokslinio darbo įgūdžių, yra kviečiamos pasinaudoti „MoMoLab“ teikiamomis galimybėmis. Vizitai vyksta tiek atostogų metu, tiek vasarą. Vizitų programos parengiamos pagal iš anksto mokinių pasirinktas domėjimosi sritis. Vizitai organizuojami bendradarbiaujant su Vilniau universitetu.

Mobiliosios mokslinės laboratorijos vizitai – tai viena iš projekto „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimo ir ugdymo sistemos sukūrimas – II etapas“ veiklų. Projektą įgyvendina Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Projektas finansuojamas pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programą iš Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.