VGTU mokslininkas tapo prestižinio žurnalo redakcinės kolegijos nariu

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Statybos fakulteto Statybos technologijos ir vadybos katedros vedėjas prof. habil. dr. Edmundas Kazimieras Zavadskas tapo aukštai vertinamo mokslo žurnalo „Computer-Aided Civil and Infrasctructure Engineering“ redakcinės kolegijos nariu.

Profesorius E. K. Zavadskas – pirmasis Baltijos šalių ir netgi vidurio Europos mokslininkas, patekęs į šio žurnalo redakcinę kolegiją.

„Tarp redaktorių galima aptikti daug Jungtinių Amerikos valstijų bei Japonijos mokslininkų pavardžių, tačiau mūsų regiono mokslininkai į ją dar nebuvo įtraukti. Tai – didelė garbė ne tik VGTU, bet ir visai Lietuvai“, - sakė profesorius E. K. Zavadskas.

Statybos inžinerijos krypties žurnalas „Computer-Aided Civil and Infrasctructure Engineering“ (Q1,IF=4,46) yra mokslinis žurnalas, kuriame publikuojami straipsniai apie kompiuterinės ir informacijos technologijas ir jų panaudojimą civilinės ir kitos infrastruktūros inžineriniuose projektuose. Kaip rašoma žurnalo pristatyme, jis yra tapęs unikaliu forumu publikacijoms ir originaliems straipsniams apie kompiuterines technologijas ir inovatyvią programinę įrangą. Žurnale aptariamos tiltų, greitkelių, aplinkos, geotechnikos, struktūrinė, transportavimo sistemų, vandens resursų inžinerijos sritys, taip pat jų vadybos sistemos.

Pirmasis žurnalo numeris, į kurį bus įtraukta E. K. Zavadsko pavardė, pasirodys ateinančių mokslo metų pradžioje – rugsėjį.