Japonijoje vykstančioje turizmo parodoje lankytojus vilioja lietuviškas gintaras ir baletas

Šį savaitgalį, rugsėjo 25-28 d., Tokijuje vyksta pasaulyje viena didžiausių  turizmo parodų „JATA Tourism EXPO Japan“. Tarp dalyvių iš 150 regionų bei šalių – ir Lietuva. Japonijos žurnalistams, turizmo verslo atstovams bei individualiems lankytojams Lietuva pristatoma kaip patraukli, savo unikalumą išsaugojusi ir daugeliui dar neatrasta kelionių kryptis. Parodoje dalyvaujanti kelionių organizatoriaus „Baltic Tours“ atstovė Rasa Levickaitė sako, kad Lietuvos stende iš apčiuopiamų eksponatų japonus labiausiai domina gintaras, iš paragaujamų – šaltibarščiai, o iš žadamų pramogų Lietuvoje – netradicinės veiklos ir kultūriniai renginiai.  

Parodoje dalyvauja Lietuvos valstybinio turizmo departamento atstovai, į Lietuvos pristatymo renginį atvyko šiuo metu į Japoniją oficialaus vizito atvykęs ūkio ministras Evaldas Gustas, viceministrė Rasa Noreikienė, taip pat Lietuvos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas. Šiai valstybei kaip tikslinei rinkai rodomas ypatingas dėmesys, mat pagal iš Azijos šalių į Lietuvą atvykstančių turistų skaičių pirmauja būtent Japonija.

JATA parodoje Lietuva pristatoma bendrame trijų Baltijos šalių stende. „Parodos specifika – nors pagal dalyvių bei lankytojų kiekį tai viena didžiausių turizmo parodų pasaulyje, tačiau pagal ekspozicijų plotą ji ypač maža, suspausta, kas, matyt, apskritai labai būdinga erdvių stokojantiems ir į Lietuvą jomis pasimėgauti vykstantiems japonams“, – pasakojo R. Levickaitė. Pasak jos, sumanymas pristatyti kiekvieną Baltijos šalį ne atskirai, o viename stende, yra ypač naudingas ir pritaikytas būtent Japonijos rinkai, mat Lietuva japonams, kaip ir kitos Baltijos šalys, yra toli, net už 9 tūkst. kilometrų, todėl galimybė vienos kelionės metu aplankyti visą Baltijos regioną japonams yra ypač patrauklu.

Parodoje vyksta patys įvairiausi renginiai. Rugsėjo 26 d., vyko Lietuvos pristatymo renginys-degustacija, skirta Japonijos kelionių organizatoriams bei žiniasklaidai. Susirinko apie 50 kelionių organizatorių atstovų bei žurnalistų, besidominčių turizmo plėtros galimybėmis Baltijos šalyse. Jiems papasakoti įdomūs faktai apie Lietuvą, buvo gaminami šaltibarščiai, besidomintieji mūsų šalimi vaišinti arbata ir šakočiu. „Maisto degustacija sulaukė didžiulio susidomėjimo. Ypač įdomi japonams pasirodė rožinė mūsų tradicinio patiekalo sriuba“, - pasakojo R. Levickaitė.