„Statyba valdo“: edukacinės pramogos VGTU Statybos fakultete

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) šėlo Statybos fakulteto studentai – artėjant profesinei statybininkų dienai jie kvietė į jau tradicija tapusį renginį „Statyba valdo“.

Šiemet renginys vyko dvi dienas – pirmoji buvo skirta edukacijai ir susipažinimui tiek su pačiu Statybos fakultetu, tiek su statyba apskritai, o antroji leido studentams pramogauti.

Edukacinės programos metu buvo organizuojamos ekskursijos po Statybos fakulteto padalinius, skaitomos paskaitos apie STAD programą – pagrindinę pagalbininkę analizuojant struktūras, bei statybines medžiagas, stebėti bei patiems prisidėti prie bandymų Gelžbetoninių ir mūrinių konstrukcijų mokomojoje laboratorijoje ar netgi iš betono bei smėlio skiedinio pasigaminti savo trinkelę.

Prie VGTU Saulėtekio rūmų jaunieji statybos inžinieriai gamino inkilus ir vėliau iš jų statė ekologišką namą, kurio stogą rentė iš plastikinių butelių. Norėdami parodyti, kaip išmano konstrukcijų stabilumą, studentai žaidė „Grand Jenga“ ir stengėsi pastatyti kuo aukštesnį bokštą. Taip pat jie organizavo vandens mūšį, lenktynes karučiuose, suteikė galimybę pasidaryti laikiną tatuiruotę ir siūlė dar daugiau smagių pramogų.

Antrąją dieną veiksmas persikėlė į pievą prie Baltojo tilto, kur statybos inžinieriai žaidė krepšinį, futbolą bei dažasvydį, dalyvavo „Angry Birds“ turnyre, šturmavo „takeshi“ pilį ar tiesiog ilsėjosi bendraudami su kolegomis.