Seime jaunieji lyderiai aptarė darbo parlamente specifiką

Spalio 13–15 dienomis Seime vyko tarptautinė jaunųjų lyderių akademija „Jaunimo dalyvavimas politinėje veikloje: iššūkiai ir galimybės“. Tai jau trečius metus vykstantis tradicinis renginys, kuriame šiais metais dalyvavo daugiau nei 60 jaunųjų lyderių iš Lietuvos ir Europos Rytų partnerystės šalių.

Jaunųjų lyderių akademijos konferencija sulaukė didelio dėmesio tiek iš parlamentarų, tiek iš Seimo kanceliarijos darbuotojų. Pranešimus skaitė buvęs užsienio reikalų ministras, Seimo narys Audronius Ažubalis, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas, buvęs švietimo ir mokslo ministras, Seimo narys Gintaras Steponavičius, Seimo nariai Rokas Žilinskas, Juras Požela, Paulius Saudargas, Seimo kancleris Jonas Milerius ir kt.

Konferencijos metu buvo dalijamasi ne tik politine patirtimi, bet ir aptariami darbo parlamente ypatumai, profesionaliam politikui būtinos savybės. „Vertybės, pagarba žmonėms, drąsa, lyderystė, atsakomybė, nuovoka, intuicija, greita orientacija, žmonių telkimas – šias vertybes vieningai savo pranešimuose minėjo įvairių partijų parlamentarai, tačiau nuomonės diskusijoje apie tai, ar politiku gimstama, ar tampama, išsiskyrė. Greičiausiai tiesa yra kažkur per vidurį, nes viskas priklauso nuo žmogaus vidinio nusiteikimo, pasiryžimo ir sėkmės“, – renginio rezultatus apibendrino projekto iniciatorė ir Jaunųjų lyderių forumo pirmininkė Viktorija Bražiūnaitė.