Lietuvoje ruošiamasi diegti elektroninę kelių apmokėjimo sistemą

Lietuvoje ketinama įdiegti elektroninę sunkvežimių mokėjimo už kelius sistemą. Pasak Automobilių kelių direkcijos vadovo, taip tikimasi sutaupyti lėšų ir atsisakyti popierinių apmokėjimą patvirtinančių dokumentų.

„Šiuo metu krovininis transportas perka popierines, klijuojamas ant stiklų vinjetes ir norim taupyti lėšas, kad jos nebūtų spausdinamos, ir kad būtų įrengta elektroninė sistema“, – sakė Skirmantas Skrinskas.

Anot jo, sistema galėtų nustatyti, kurie automobiliai naudojasi keliais, nesumokėję mokesčio.

„Kol kas tiksliai negaliu pasakyti, bet tam tikrose kelių vietose būtų galbūt įrengiamos infraraudonosios numerių nuskaitymo sistemos ar kitokios kameros, ir pagal transporto priemonės numerį ir pagal informaciją būtų galima nuskaityti, ar ji susimokėjusi. Tai būtų laiko taupymas“, – aiškino Kelių direkcijos vadovas.

S. Skrinskas tikisi, kad sistemos galimybių studija atsakys į klausimus, kiek ji kainuotų, kokie būtų finansavimo šaltiniai, kada ją būtų galima įdiegti.

 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.