„Canon“ pristatė universalų teleobjektyvą

„Canon“ pristatė „EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM“ reguliuojamo židinio nuotolio diapazono teleobjektyvą. Naujasis modelis yra populiaraus objektyvo „EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM“ įpėdinis.

„EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM“ židinio nuotolio diapazonas 100–400 mm leidžia tiksliai užfiksuoti tiek arti, tiek ir toli esančius objektus. Perkonstruotoje objektyvo optinėje sistemoje įtaisytas patobulintas keturių laipsnių optinis vaizdo stabilizatorius. Todėl fotografuojant priartintą vaizdą sumažinamas fotoaparato judėjimo efektas. Trys vaizdo stabilizavimo režimai pritaikyti fotografuoti įprastomis sąlygomis, o žiedinis ultragarsinis variklis, kurį pirmoji pradėjo naudoti bendrovė „Canon“, užtikrina spartų ir tylų automatinį fokusavimą.

Objektyve įtaisyta 21 elemento optinė sistema. Ją sudaro ne tik fluoru padengti, ypač mažos dispersijos (angl. „Super UD“) lęšiai, bet ir pirmąkart EF serijos objektyvuose pritaikyta naujoji „Canon“ oro burbuliukų danga (angl. „Air Sphere Coating“ – ASC). Pažangi atspindžio mažinimo danga, sudaryta iš oro nanodalelių, slopina tviskėjimą ir nuotraukų liejimąsi.

Atsižvelgus į išsamius „Canon“ įrenginius naudojančių fotografų atsiliepimus, objektyve atnaujintas  sukamasis židinio nuotolio reguliavimo mechanizmas. Šis mechanizmas atveria galimybę reguliuoti židinio nuotolį, sukant specialųjį reguliavimo žiedą (angl. „Zoom Touch Adjustment“). Mechanizmą taip pat galima užfiksuoti nustačius pageidaujamą židinio nuotolio reikšmę tam, kad, nejučia  prilietus, nepasikeistų kadro kompozicija.

Pažangių teleobjektyvų klasės modelis „EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM“ yra kompaktiškas ir lengvas. Įmontuotas objektyvo žiedas, tvirtinamas  prie trikojo, nuo šiol yra dar patogiau reguliuojamas – prireikus galima nuimti trikojo jungtį ir taip sumažinti objektyvo korpusą. Specialiame objektyvo gaubte „ET-83D“ nauja prieigos anga atveria galimybę sukti poliarizavimo filtrus nenuėmus gaubto.
 
Objektyvas yra atsparus dulkėms ir vandeniui. Objektyvo priekinis ir užpakalinis lęšis padengti fluoru, mažinančiu tikimybę, kad prie lęšio paviršiaus prikibs nešvarumų, bloginančių vaizdo kokybę.