Vilniaus universitete – Niujorkas po padidinamuoju duomenų analizės stiklu

Lapkričio 29 d., šeštadienį, 9 val. Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (VU MIF) Ekonometrinės analizės katedra organizuoja trečiąjį duomenų analizės renginį. Šį kartą bus analizuojami vieno iš įdomiausių pasaulio miestų – Niujorko – duomenys. Bus aiškinamasi, kodėl žmonės veržiasi gyventi į miestus, kodėl vienas ar kitas miesto rajonas yra patrauklesnis už kitą. 

Renginyje bus ieškoma atsakymų į klausimus: Koks ryšys Niujorke tarp nusikalstamumo lygio, užterštumo ir nedarbo? Kuriame Niujorko rajone aukščiausia gyvenimo kokybė ir kas ją lemia? Kodėl Niujorko Bruklino rajonas vadinamas hipsterių rajonu? Kurioje šio didmiesčio dalyje daugiausia netekėjusių, vidutines pajamas gaunančių, baltaodžių, anglakalbių, vidutinio amžiaus moterų? Kur Niujorke geriausia atidaryti naują prabangų restoraną? Ar paprastą užkandinę? Koks galėtų būti idealus miesto rajonas?

Vilniaus universitetas kviečia į renginį atvykti urbanistus, sociologus, statistikus, ekonometrus, programuotojus, vizualizacijos specialistus, atvirų duomenų entuziastus ir kt.