„Penki TV“ kviečia žiūrėti filmą apie baltarusių dailininką Mišelį Kikoiną

TV kanalas „Penki TV“ tęsia filmų ciklą „Paryžiaus mokyklos dailininkai iš Baltarusijos“ ir kviečia žiūrėti trečiąjį filmą „Mišelis Kikoinas. Poetiškas dailininko pasaulis drobėje“.

Ši dokumentinė juosta atskleis daugybę įdomių faktų ne tik apie garsaus baltarusių dailininko M. Kikoino asmenybę, bet ir apie sudėtingą jo gyvenimo bei kūrybos kelią. Būdamas penkiolikos metų, M. Kikoinas įstojo į piešimo mokyklą Minske, kur susipažino su būsimu žymiu dailininku Chaimu Sutinu. Septyniolikos metų abu draugai išvyko į Vilnių ir ten trejus metus mokėsi Ivano Trutnevo įkurtoje dailės mokykloje. Čia jie susipažino su dar vienu talentingu menininku Pinku Kremeniu. Bėgant laikui, ši trijulė tapo neišskiriama.

M. Kikoinas taip pat buvo aktyvus visuomenės veikėjas, dalyvavęs revoliucinėje veikloje. Kai Vilnius menininkui tapo per ankštas, jis patraukė į Paryžių. Pasauliniai karai, holokaustas ir kiti neramumai nenužudė didžio menininko talento – pasibaigus karui, dailininkas ir toliau stebino savo sugebėjimu tapyti kraštovaizdžius, portretus, autoportretus.

Filmą „Mišelis Kikoinas. Poetiškas dailininko pasaulis drobėje“ žiūrėkite gruodžio 14 dieną, 20.00 val., per „Penki TV“.

Malonių įspūdžių!

Vaizdo siužetas apie filmų ciklą

 

 Apie anksčiau rodytus filmus:

„Penki TV“ eteryje – garsių pasaulio menininkų kūrybą atskleidžiantis filmų ciklas

„Penki TV“ pristato filmą apie baltarusių dailininką Šragą Zarfiną