Kalėdiniame koncerte skambės VU kamerinio orkestro atliekama muzika

Neseniai paminėjęs 35 metų jubiliejų, gruodžio 25 d. (ketvirtadienį) 18 val. Vilniaus universiteto kamerinis orkestras kviečia į koncertą „Šv. Kalėdų vakarą…“, skirtą gražiausiai metų šventei – Kalėdoms. Jau tradicija tapęs renginys užpildys Šv. Jonų bažnyčios skliautus pakilia, šventine nuotaika.

Koncerte dalyvaus jauna, talentinga dainininkė Rasa Dzimidaitė, kuri atliks G. P. Telemanno ir A. Scarlatti kalėdines arijas ir populiarias A. Adamo ir F. Gruberio kalėdines giesmes. A. Adamo „Šventa naktis“ buvo pirmasis muzikos įrašas, skambėjęs per radiją. O F. Gruberio „Tyli naktis“ – garsi Kalėdų giesmė, kuri jau tapo kultūriniu paveldu, 2011 m. pripažintu UNESCO.

Taip pat skambės G. F. Handelio Koncertas Nr. 6 B-dur arfai ir orkestrui. Solo arfa – B. Dvariono muzikos mokyklos mokytojos G. Jakaitienės X klasės moksleivė, tarptautinių konkursų laureatė Liucilė Vilimaitė.

VU kamerinis orkestras tradiciškai atlieka dar Lietuvoje negirdėtus kūrinius, skirtus Kalėdų laikotapiui – tai iškilminga ir džiugi J. Frieberto Kalėdinė simfonija iš Passau styginiams ir dviem trimitams, taip pat nuotaikingas J. M. Molterio Kalėdinis koncertas G-dur. Nė vienas kūrinys nebuvo publikuotas autorių gyvenimo metais, todėl šiandien jų sukurta muzika turi ypatingą išliekamąją vertę.

Maloniai kviečiame pasiklausyti kalėdinės muzikos, akimirkai sustoti begaliniame gyvenimo tempe.

Bilieto kaina – 15 Lt.; moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams su pažymėjimais – 5 Lt. Bilietai bus parduodami prieš koncertą renginio vietoje.