„Xiaomi“ oficialiai tapo brangiausia pasaulyje privačia IT kompanija

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintoja kompanija „Xiaomi“ oficialiai patvirtino, kad pritraukė didelę investicijų porciją ir dėl to tapo dvigubai brangesnė už bendrovę „Lenovo“ bei buvo pripažinta brangiausia pasaulyje privačia technologijų įmone.

Socialiniuose tinkluose „Xiaomi“ įkūrėjas ir vadovas Lei Jun informavo, kad paskutinio finansavimo metu kompanijai pavyko pritraukti 1,1 mlrd. JAV dolerių investicijų. „Xiaomi“ investuotojais tapo fondai „All-Stars Investment“, „Hopu Investment Management“, „Yunfeng Capital“, GIC ir „DST Global“.

Gruodžio viduryje „Xiaomi“ pateikė kai kuriuos 2013 metų finansinius rodiklius. Šiais duomenimis, kompanijos pajamos siekė 26,58 mlrd. juanių (apie 4,3 mlrd. dol.), o grynasis pelnas – 347,48 mln. juanių (56,15 mln. dol.). Palyginti su 2012 metais, paskutinysis rodiklis išaugo dvigubai.

2014 metų liepą–rugsėjį „Xiaomi“ pateko į didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų trejetuką, nusileidusi tik „Samsung“ ir „Apple“. Tikimasi, kad 2014 metais Kinijos bendrovė parduos 60 mln. telefonų, o 2015-aisiais šis skaičius sieks 100 mln.