Parodoje „CES 2015“ paskelbta apie aljanso UHD įkūrimą

Pasauliniai buitinės elektronikos gamintojai ir Holivudo kino industrijos atstovai pranešė apie įkuriamą aljansą UHD (angl. Ultra High Definition) – bendruomenę, kuri plėtos naujus standartus, palaikančius vaizdo technologijas, įskaitant 4K ir didesnės raiškos.

Aljansas UHD taip pat teiks gaminamos technikos ir „Ultra HD“ kokybės turinio informacinį palaikymą bei užtikrins palaikymą naudotojams perkeliant vaizdo sistemas į didesnės kokybės. Be to, „Ultra HD“ turinys ir įrenginiai bus lengvai atpažįstami.

Aljansą sudaro kompanijos DIREC TV, „Dolby“, LG, „Netflix“, „Panasonic“, „Samsung“, „Sharp“, „Sony“, „Technicolor“, „Walt Disney Studios“, „Twentieth Century Fox“ ir „Warner Bros“.

UHD nariai bendradarbiaus plėtodami visus industrijos elementus, įskaitant turinio gamybą, skirstymą ir panaudojimą, bei tobulindami garso ir vaizdo technologijas, atitinkančias aukščiausius kokybės standartus. Artimiausiais mėnesiais bus sukurtas globalus UHD technologijų plėtros planas.

Parodoje „CES 2015“ taip pat pristatyta S’UHD technologija, gebanti paversti išmaniuosius televizorius dar patrauklesniais. Be to, kompanija „Samsung“ minėtame renginyje pademonstravo naują išlenktą monitorių.

Galutiniu aljanso UHD tikslu taps „turinio gamyba ir platinimas bei perkėlimas į šiuolaikinius įrenginius“. Kaip teigė „Warnes Bros“ prezidentas Ronas Sandersas, konsorciumo sukūrimas yra geriausias būdas tiekti kokybiškus UHD televizorius ir turinį su įvairaus diapazono temomis.