Vilniuje šurmuliavo turizmo verslo paroda „Adventur 2015“

Š. m. sausio 23–25 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ trečią kartą vyko kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur 2015“, kurios metu įvyko net 125 renginiai. Pagrindinis šiųmetės turizmo šventės akcentas buvo atsakingai planuojamos kelionės.

Renginio svečiai domėjosi dar nepažintais Lietuvos kampeliais ir įvairiomis egzotinėmis pasaulio šalimis. Parodos dalyviai patarė, kaip keliauti su šeima, kolegomis, kaip užsienyje rengti šventes, atsakingai rinktis ir organizuoti išvykas. Be to, turizmo verslo atstovai renginio lankytojus džiugino dovanomis ir išskirtinėmis nuolaidomis.  

„Pastebime tendenciją, kad mūsų šalies gyventojai žmonės mėgsta ilsėtis Graikijoje ir jos salose, Izraelyje. Poilsiautojai per savo atostogas nenori atsisakyti jūros, todėl vis dažniau renkasi kruizines keliones“, – kokias poilsines keliones dažniausiai renkasi mūsų šalies gyventojai, atskleidė turizmo agentūrų tinklo „West Express“ rinkodaros vadybininkė Julija Čižienė.

Ne vienerius metus parodoje dalyvaujantys Baltarusijos turizmo rinkos atstovai džiaugėsi, kad tiek užsieniečiai, tiek patys baltarusiai atranda kaimo turizmą šioje šalyje. „Turistus iš Lietuvos labiausiai traukia tie maršrutai ir objektai, kurie įtraukti į UNESCO paveldą – Miro pilis, Nesvyžiaus pilis. Pastebime, kad itin sparčiai auga kaimo turizmas, todėl Baltarusijos kaimuose statoma daug sodybų. Turistų dėmesio sulaukia ir mūsų nacionaliniai parkai, sveikatingumo centrai“, – pasakojo Baltarusijos Nacionalinės turizmo agentūros vyr. specialistė Marina Kapustina.

Parodoje kelionių įspūdžiais, atradimais ir patirtimi dalijosi žinomi mūsų šalies žmonės, tokie kaip Nijolė Oželytė, Livija Gradauskienė, Linas Zareckas-Choras, kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas Makalius. Įspūdingas savo kelionių istorijas pasakojo pėsčiomis visą Lietuvą apkeliavęs Mantas Bartusevičius ir Bukauskų šeima, kurių keturmetė dukra Mėta įtraukta į rekordų knygą, kaip jauniausia alpinistė.

Šiais metais „Adventur“ parodoje lankėsi daugiau nei 200 dalyvių ir 19 pasaulio šalių: Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Čekijos, Gruzijos, Indonezijos, Irano, Italijos, Portugalijos, Turkijos, Tailando, Tuniso, Norvegijos, Slovakijos, Seišelių salų.

TV kanalas „Penki TV“ nepraleido progos apsilankyti „Adventur 2015“ ir užfiksavo įdomiausias renginio akimirkas, kurias galite pamatyti vaizdo reportaže.