„MWC 2015“: laukiamiausios naujienos

Š. m. kovo 2 dieną Barselonoje atidaroma paroda „Mobile World Congress“ (MWC). Daugiausia dėmesio joje bus skiriama mobiliajai elektronikai ir, žinoma, dėvimiems įrenginiams.

HTC

Didžiausia kompanijos HTC naujove greičiausiai taps išmanusis telefonas „One (M9)“. Gamintojai žada, kad šis įrenginys turės 5,5 colių ekraną (1920х1080 raiškos) ir 8 branduolių procesorių „Qualcomm Snapdragon 810“. Telefono puošmena turėtų tapti garso sistemos „Dolby 5.1“ palaikymas.

Spėjama, kad HTC parodoje taip pat ketina pristatyti dėvimą įrenginį – išmanųjį laikrodį „One Wear“, palaikomą „Android Wear“ operacinės sistemos.

„Samsung“

Kompanija „Samsung“ ketina parodos lankytojams pristatyti naują telefoną „Galaxy S6“. Žadama, kad jis bus be plastiko – jį pakeis metalas ir stiklas. Įrenginys turės 5,5 colių ekraną (2560х1440 raiškos).

Dėvimų įrenginių temą „Samsung“ tikriausiai iliustruos laikrodžiu su apvaliu ciferblatu. Kaip skelbia „SamMobile“, prietaisas bus pakrikštytas „Orbis“ vardu ir palaikys belaidžio įkrovimo technologiją.

„Sony“

Šiai įmonei „MWC 2015“ taps „Xperia Z4“ premjeros vieta. Teigiama, kad ši naujovė turės 5,2 arba 5,5 colių Full HD ekraną, 4 GB operatyviosios atminties ir dvi vaizdo kameras. „Sony“ taip pat ketina išplėsti dėvimų įrenginių liniją „SmartWear“. Ją planuojama papildyti išmaniuoju laikrodžiu ir apyranke.

LG

LG, skirtingai nei kitos įmonės, išmaniojo telefono parodoje nepristatys. Tačiau visai tikėtina, kad kompanija vis dėlto pademonstruos kelis produktus: įrenginių iš naujos linijos L ar „G Pad 8.3“ grotuvą.

Tikriausiai neliks pamiršti ir vadinamieji malondaikčiai. Didžiausią susidomėjimą šiuo metu kelia kompanijos išmanusis laikrodis „G Watch R2“.

„Huawei“

Spėjama, kad ši Kinijos kompanija pristatys bent dvi naujoves. Tai turėtų būti išmanusis telefonas „Ascend P8“ su 5,2 colių Full HD ekranu. Antra naujiena – planšetinis kompiuteris „MediaPad X2“, turintis aliuminio korpusą, 7 colių ekraną ir procesorių „Kirian 920“.