LEU vyks moksleivių technologijų olimpiada „Po kūrėjo delnu...“

2015 m. vasario mėn. 27 d., 10 val., Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Gamtos, matematikos ir technologijų fakulteto (GMTF) Technologijų ir technologinio ugdymo katedroje vyks Vilniaus miesto bendrojo ugdymo mokyklų 7–12 klasių moksleivių technologijų olimpiada, kurios tema – „Po kūrėjo delnu...“. 

LEU Technologijų ir technologinio ugdymo katedros ir Vilniaus miesto technologijų mokytojų bendradarbiavimas padėjo pamatus tradicijai Vilniaus miesto technologijų olimpiadą organizuoti Lietuvos edukologijos universitete. Technologijų olimpiada sudaro galimybes moksleiviams atskleisti technologines ir bendrąsias kompetencijas, savitą požiūrį į tautinį paveldą, modernumą, šiuolaikiškumą, ugdytis kūrybiškumą, savarankiškumą, bendradarbiavimo, projektinio darbo gebėjimus.

Olimpiados dalyviai supažindina su inovatyviomis kūrybinėmis idėjomis, atskleidžia technologinius gebėjimus, kūrybine veikla perteikia savitą požiūrį į pasaulį. Renginio metu moksleiviai supažindinami ir su savo įkvėpėjų – technologijų mokytojų – rengimo specifika ir galimybėmis olimpiadoje atskleistus gebėjimus paversti patrauklia profesija ateityje.