Sukurtas prietaisas miego kokybei gerinti

„Kickstarter“ pristatė miego kokybę tiriantį prietaisą „Sense“. Tai jutiklių prikištas rutulys, statomas prie lovos. Jis tiria miego kokybę ir praneša, kaip žmogus miegojo ir ką reikėtų keisti. Rutulys matuoja garsą, šviesą, temperatūrą, oro drėgmę ir kokybę. Pagal šiuos parametrus įvertinamas aplinkos tinkamumas miegui.

Atskiras jutiklis, vadinamas miego piliule (angl. Sleeping pil), taisomas prie pagalvės. Jame esantis akselerometras ir giroskopas stebi, kada žmogus miega ramiai, kada vartosi. Kiekvieną naktį surinkdamas informaciją apie tai, kaip naudotojas miega, „Sense“ gali patarti, ką reiktų keisti, pvz., užtamsinti  kambarį, pakeisti temperatūrą ir pan.  

Ne vienas iš mūsų suskambus žadintuvui jį išjungia ir dar pasnaudžia iki naujo skambučio. Tokiu būdu daro „meškos paslaugą“ sau, nes per tas 5 minutes miego fazė gali pakisti, todėl atsikelti bus dvigubai sunkiau. „Sense“ žadintuvas nesudaro galimybės dar snūstelti. Likus pusvalandžiui iki pasirinkto laiko, jis stebi miegančiojo miego fazes ir tuo metu, kai šis pereina į lengviausio miego fazę, jį pažadina.