„Microsoft“ įsigijo „LiveLoop“

Kompanija „Microsoft“ įsigijo bendrovę „LiveLoop“ ir jos technologiją, padedančią internete patogiai skelbti „PowerPoint“ pristatymus. Kokia sandorio kaina, neskelbiama.Manoma, kad šis pirkinys skirtas tam, jog „Microsoft“ programos ir paslaugos būtų suderinamos su kuo daugiau įvairių sistemų.

„LiveLoop“ technologija paverčia „PowerPoint“ pristatymų failus interneto puslapiais. Tuomet savo draugams ar verslo partneriams galima nusiųsti aktyvią nuorodą, kurią atsidarę jie galės peržiūrėti „PowerPoint“ pristatymą be jokios papildomos programinės įrangos tiesiog interneto naršyklėje iš kompiuterio ar išmaniojo telefono. Tam, kad peržiūrėtum prezentaciją, nereikia netgi turėti įdiegtos „PowerPoint“ programos. Pasinaudojant „LiveLoop“, taip pat galima organizuoti virtualius susitikimus ir vienu metu peržiūrėti tas pačias pristatymo skaidres.

„LiveLoop“ interneto svetainėje skelbiama, kad bendrovė nustos teikti paslaugas balandžio 24 d. Tą dieną iš interneto svetainės bus išimti visi pristatymai ir interneto naudotojų duomenys, tad iki balandžio 24 d. visi raginami išsisaugoti svarbią informaciją.

Tai jau ne pirmas „Microsoft“ pirkinys, kai įmonei vadovauja Satje Nadelle. Praeitų metų gruodį buvo nupirkta pašto programų kūrėja „Acompli“, o šių metų vasarį – mobiliojo kalendoriaus kūrėja „Sunrise“. „LiveLoop“ įsigijimas rodo, kad „Microsoft“ vertina faktą, jog ateityje dar labiau populiarės tinklinės programos ir mobiliesiems įrenginiams skirta programinė įranga.