„Greenstone“ pakabukas – ryšio spragoms panaikinti

Mobilieji telefonai vienas su kitu paprastai jungiasi per mobiliojo ryšio operatorių, korinį tinklą. Tačiau įmonė „Open Garden“ kuria alternatyvas.

Jau anksčiau bendrovė išleido programėlę „FireChat“, kuri leido siųsti tekstinius pranešimus tiesiai į kitus telefonus per „Bluetooth“ ar „Wi-Fi“ ryšį. Programėlė išpopuliarėjo  masiniuose renginiuose, protestuose, kur mobilusis ryšys yra silpnas arba jo visai nėra. Deja, telefonai tarpusavyje gali susisiekti tik per gana nedidelį atstumą.

„iPhone“ telefonuose „Wi-Fi“ ryšys yra daug silpnesnis nei maršruto parinktuvų, o „Android“ telefonai kol kas jungiasi tik per „Bluetooth“. Šis ryšio standartas apriboja žinučių persiuntimą iki keliasdešimties metrų ir paprastai tik matomumo zonoje.

Šiai problemai spręsti „Open Garden“ kuria pakabuką „Greenstone“, kuris prisijungia prie vietinio telefono tinklo. Jis gali užpildyti tinkle ryšio spragas. Be to, gali išsaugoti iki 1000-io žinučių, kurias išsiųs, kai tik atsiras ryšys. Kūrėjai planuoja apkabinti „Greenstone“ pakabukais populiarias susibūrimo vietas, taip siekdami populiarinti „FireChat“ programėlę.