Vilniuje buvo pagerbti geriausi 2014-ųjų žaidimai ir jų kūrėjai

Balandžio 21 dieną Vilniuje buvo pagerbti geriausi 2014 metų žaidimai ir jų kūrėjai. Renginio metu buvo išdalinti septyni apdovanojimai ir pristatyti įdomiausi 2015-ųjų metų projektai. „LT Game Awards“ yra pirmasis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje.

Apdovanojimai buvo išdalyti septyniose kategorijose – už geriausią garsą, už geriausią meninį stilių, geriausiam žaidimų kūrimo maratono žaidimui ir geriausiam nepriklausomų kūrėjų žaidimui. Dvi papildomas nominacijas įsteigė renginio rėmėjai – „Microsoft Lietuva“ apdovanojo geriausio žaidimo „Windows“ platformai autorius, o „Game Insight“ pagerbė ryškiausius industrijos naujokus.

Žaidimus apdovanojimams nominavo patys žaidimų kūrėjai, o nugalėtojus anonimiškai rinko teisėjų komisija sudaryta iš žaidimų kūrėjų, žurnalistų, menininkų, kritikų ir žaidimų industrijos atstovų.

Išskirtinio susirinkusiųjų dėmesio ir ovacijų sulaukė beveik visose kategorijose nominuoti, maži, bet kūrybiškumu trykštantys, mažų ir nepriklausomų komandų projektai – „The Machine“, „Onion“ ir geriausio nepriklausomo žaidimo titulą pelnęs – „Infinite Loop“. Minimalistiniai, tačiau tobulą garso, vaizdo ir žaismo sintezę siūlantys projektai pelnė pusę apdovanojimų, o publikos favoritu tapęs „The Machine“ sulaukė ir išskirtinio teisėjų dėmesio – žaidimui įteikti net du apdovanojimai – „Geriausias Windows žaidimas“ ir „Geriausias meninis stilius“.

Pirmasis šių metų favoritus MB „Ingama“ pasveikino „Microsoft Lietuva“ vadovas Kristijonas Kaikaris. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius Gediminas Tarasevičius, komentuodamas nugalėtojų žaidimus taip pat atkreipė dėmesį į visuotinę simpatiją pelnusį „The Machine“.

Kūrybingumu ir maištingumu trykštančioje „3j“ studijoje sukurtas žaidimas „Onion“ pelnė apdovanojimą už geriausią garsą. Atsiimdami apdovanojimą, žaidimo kūrėjai pasakojo, kad žaidimo garsas buvo sukurtas jauno ir muzikos dogmų nepaisančio kūrėjo iš Švedijos, bei paskatino savo kolegas kratytis racionalumo. Pasaulinės žaidimų kūrėjos „Game Insight“ prizas atiteko metų naujokams – „GG studio“ už žaidimą „Shapecast“.

Metų žaidimo apdovanojimas buvo skirtas visame pasaulyje išpopuliarėjusiam, vilniečių studijoje „Nordcurrent“ sukurtam žaidimui „Cooking Fever“. Pernai pasirodęs žaidimas susuko galvas milijonams „iOS“ ir „Android“ žaidėjų visame pasaulyje.

Renginio metu taip pat buvo pademonstruoti 2015-aisiais pasirodysiančių žaidimų anonsai. Dalis anonsų viešai parodyti pirmą kartą, tačiau ypatingo publikos dėmesio sulaukė vienišo roboto drama „Scrap Garden“ ir melancholiškas nuotykių žaidimas „Sala“. Šių žaidimų startai numatomi ne tik Lietuvos žaidimų kūrėjų dėmesio centre esantiems išmaniems įrenginiams, bet ir asmeniniam kompiuteriui.

Visas „LT GameAwards 2015“ nugalėtojų sąrašas:

Geriausias audio – „Onion“.
Geriausias meninis stilius – „The Machine“.
Geriausias GameJam žaidimas – „Bubblenator“.
Geriausias Windows žaidimas – „The Machine“.
Geriausias nepriklausomų kūrėjų žaidimas – „Infinite Loop“.
Geriausias naujokas (Game Insight nominacija) – „Shapecast“.
Metų žaidimas – „Cooking Fever“.