VGTU pristatytas „GeoSkills+“ projektas

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) vyko „GeoSkills+“ projekto (GEO VEK) konferencija–seminaras, kurį organizavo tarptautinis konsorciumas. Vienas projekto partnerių – VGTU Geodezijos institutas.

Projektas vykdomas pagal „Leonardo da Vinci“ programą, kuria siekiama gerinti mokymo sistemų kokybę, taikant naujoviškus metodus ir procedūras profesinio švietimo ir mokymo srityje bei skatinant profesinio rengimo plėtrą. Jau Europoje naudojamos inovatyvios gerosios praktikos bus pakoreguotos ir pritaikytos šalyse–projekto dalyvėse–partnerėse: Belgijoje, Bulgarijoje ir Lietuvoje.
Projekto tikslas – mažinti neatitiktį tarp geo-profesinio švietimo ir geo-darbo rinkos poreikių. Renginyje be geo-sektoriaus atstovų iš Belgijos, Bulgarijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Nyderlandų, Rumunijos ir Švedijos dalyvavo pranešėjai iš Lietuvos Žemės ūkio ministerijos, Registrų centro ir VGTU. Renginyje taip pat dalyvavo Lietuvos matininkų asociacijos, Lietuvos geodezininkų ir matininkų sąjungos, Nacionalinės geodezijos, kartografijos ir žemėtvarkos įmonių asociacijos atstovai.