Premjeras Lietuvos verslininkams Almatoje: dėkojame už šalies vardo garsinimą

Priešpaskutinę savo vizito Kazachstane dieną Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius apsilankė Almatoje esančiame Lietuvos generaliniame konsulate, kur susitiko su lietuvių bendruomenės nariais – vietos verslininkais. Premjeras tautiečiams papasakojo apie savo vizitą, padėkojo už Lietuvos vardo garsinimą Kazachstane. 

„Noriu pasveikinti lietuvių bendruomenės atstovus Almatoje. Didžiuojamės Jūsų pasiekimais, dėkojame už Lietuvos vardo garsinimą. Diasporos indėlis mūsų šaliai visada buvo nepaprastai svarbus, mes vertiname Jūsų darbą čia, Jūsų indėlį į Lietuvos ir Kazachstano santykių puoselėjimą“, – susirinkusiems sakė premjeras A. Butkevičius.   

Vyriausybės vadovas konsulato svečiams papasakojo, jog susitikimuose su Kazachstano premjeru, Parlamento pirmininku, Astanos ir Almatos miestų akimais pavyko užmegzti dalykinius santykius, teigė, jog aukščiausi Kazachstano vadovai pasiruošę plėtoti bendradarbiavimą abi šalis dominančiose srityse.

„Prie šios sėkmės prisidėjote ir Jūs, vietos verslininkai. Jūsų kuriama aukštos kokybės pridėtinė vertė įrodė mūsų šalies darbštumą ir atkaklumą“, – teigė Ministras Pirmininkas, taip pat dėkodamas Lietuvos ambasados Astanoje ir generalinio konsulato Almatoje personalui už puikų diplomatinį darbą.