Japonijoje pristatomas Lietuvos mokslo ir inovacijų potencialas

Gegužės 25–29 d. Lietuvos delegacija, vadovaujama švietimo ir mokslo viceministrės Svetlanos Kauzonienės, lankosi Japonijoje. Vizito tikslas – pristatyti Lietuvos mokslo ir inovacijų potencialą, paskatinti Japonijos ir Lietuvos mokslininkų bendradarbiavimą bei palengvinti partnerių ir bendrų projektų paiešką.

Lietuvos delegaciją sudaro Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros bei Lietuvos mokslo ir studijų institucijų atstovai iš Vilniaus, Kauno technologijos, Lietuvos sveikatos mokslų, Vilniaus Gedimino technikos universitetų ir Fizinių ir technologijos mokslų centro.

Tokijuje ir Osakoje vyksiantys partnerystės renginiai pristatys Lietuvos universitetus, tyrimų centrus bei įmones Japonijos mokslo ir studijų institucijoms, mokslo ir verslo bendradarbiavimą kuruojančioms institucijoms.

Renginių metu bus pristatomas Lietuvos mokslo ir inovacijų tinklas „Open R&D Lietuva“ ir šio tinklo teikiamas platus Lietuvos atviros prieigų centrų paslaugų spektras. Vienas iš atviros prieigos centrų tikslų yra pritraukti užsakovus iš užsienio, kad šie naudotųsi lietuvių mokslininkų paslaugomis, užsakinėtų įvairiausius tyrimus. Tyrimus bus galima užsakyti per naujai sukurtą portalą „E.Science Gateway“.